Nyhet 2 - MyDog, Göteborg

Lyckeby, 9 januari 2018

 

Så var det dags för 2018 års första nyheter från oss.

Det är dags för mig att berätta lite om våra dagar i Göteborg.

 

I fredags den 5 januari packades min bil tidigt på morgonen för att sedan åka upp mot Göteborg. En bilresa på cirka 6 timmar. Väl på plats så checkade vi in på vårt bokade hotellrum på Hotell Allén i Göteborg. Ett mycket bra hotell och gångavstånd till utställningen. Perfekt då parkeringshuset intill utställningen alltid blir fullt bara en halvtimme efter att veterinärbesiktningen börjat. Kvällen blev lugn och bara lite små förberedelse inför lördagens utställningar gjordes.

 

På morgonen, lördagen den 6 januari blev det god hotellfrukost och sedan lite piff på hundarna innan vi begav oss mot utställningen. Väl där togs siktet mot ringen där vi skulle ställa hundarna.

Senare morgonen kom så Bosse med sin Aramis, Lotta från VIP-Win's Kennel med Ebble och Marie-Louise från Kennel New Born's med sin Frida. Det goa glada gänget var nu åter på plats.

Dagen bjöd på många skratt, mycket prat och förstås vänstervarv i ringen med våra hundar.

Vår Amigo "SE UCH Collector's Incredible MR. Dubbs" fick Excellent med en 3:e placering i konkurrensen.

Lotta från VIP-Win's kennel med sin Ebble "Dainty Dandies River Ebble" fick Excellent med Cert och 2:a i konkurrensen.

Marie-Louise från Kennel New Born's med sin Frida fick Excellent och slutade med BIR-veteran.

I stora finalringen blev Marie-Louise med Frida avtackad i första gallringen.

 

Det var allt från lördagen men en ny dag på utställningen blev det på söndagen den 7 januari.

Tidig frukost, piff med hundarna och packning som skall med till utställningen. Väl på plats såg vi till att få en plats som skulle passa oss, förutom en öppen dörr till en provisorisk hundrastplats där det blåste rätt bra ifrån. När vi kom på plats hade Bosse med sin Aramis redan funnit sig till rätta vid ringen. En liten stund innan bedömningarna startade kom så Lotta med Ebble och Marie-Louise med Frida. Åter igen var samma gamla glada och goa gäng samlat.

Vår Amigo "SE UCH Collector's Incredible MR Dubbs fick på söndagen Excellent och en 4:e placering i konkurrensen.

Lotta från VIP-Win's kennel med sin Ebble "Dainty Dandies River Ebble" fick Excellent med Cert, CACIB, BIM och kvalificerad för Crufts 2019. Stort grattis!

Marie-Louise med sin Frida fick Excellent med CK och BIR-veteran och blev placerad 2:a i konkurransen. Marie-Louise och Frida var med i finalen på eftermiddagen och blev där avtackade i första gallringen.

 

Under tiden vi väntade på att finalerna i stora ringen skulle starta så satte vi upp en liten egen rasmonter. Det fanns massor med andra rosmontrar men ingen med Dandie Dinmont Terrier.

Många nyfikna ansikten både klappade och fick mycket information om denna ras. Alla som eventuellt är intresserad av en hund av denna ras informerades om att Lotta från VIP-Win's kennel har en tik vid namn Amulette som väntar valpar där våran Amigo "SE UCH Incredible MR. Dubbs" är fadern. Vi håller så klart tummar på att det blir valpar men är för tidigt att säga redan nu då dom parades på nyårsafton.

Så här såg våran rasmonter ut med det viktigaste synligt och det var våra underbara hundar. Hundarna som syns på bild är Frida, Sixten och Amigo.

 

Vi avslutar detta med ett mycket stort grattis till alla fina vinster!

Copyright Tobias @ 2016-2017 All Rights Reserved